12:00 Gold medal event Shooting 10m Air Pistol Women's Final Paris 2024

Az eredmények élőben itt láthatóak: 

https://olympics.com/en/paris-2024/results/shooting/10m-air-pistol-women/fnl-000100--

Major Veronika 114 körrel a nyolcadik helyen végzett a nők 10 méter légpisztoly versenyszámának döntőjében a nyári olimpiai játékokon. Győrik Csaba tanítványa az első öt lövést követően az ötödik helyen állt (49.2), majd az újabb öt lövés után (97) visszacsúszott a hetedikre. A folytatásban két nyolcas következett, ami megpecsételte sorsát. Ezzel együtt a döntőbe jutás már önmagában nagy siker ebben a nagyon erős mezőnyben. Az aranyérmet a dél-koreai Oh Je Dzsin 243.2 körös olimpiai rekorddal nyerte meg, az ezüstérmet a szintén dél-koreai Kim Je Dzsin, a bronzérmet az indiai Manu Bhaker szerezte meg. 

1. KOR OH Ye Jin 243.2 OR

2. KOR KIM Yeji  241.3

3. IND BHAKER Manu 221.7

4. VIE TRINH Thu Vinh 198.6
5. CHN LI Xue 178.2
6. CHN JIANG Ranxin 156.5
7. TUR TARHAN Sevval Ilayda 135.6

8. HUN MAJOR Veronika 114.0

 

Major Veronika: "Összességében elégedett vagyok és büszke a teljesítményemre. A légpisztolyban elért nyolcadik helyezés az eddigi legjobb ötkarikás eredményem. Az alapversenyben az első tíz lövés döcögős volt, de aztán jól elkaptam a ritmust és remekül ment. Nem helyezett rám plusz nyomást az a tény, hogy az első helyen jutottam be a nyolcas döntőbe, mert a finálé egy új verseny volt, amit a nulláról kezdtünk. A döntő előtt alaposan bemelegítettem és nagyon koncentráltam. A tanulságokat majd le fogjuk vonni az edzőmmel, hogy miért nem végeztem előrébb a nyolcadik helynél, de az irány jó. A 25 méteres versenyszámban még nagy előny lehet, hogy megtapasztalhattam, hogy milyen döntős szituációban versenyezni, milyenek a fényviszonyok, milyen a hangulat. A következő napokban az edzésé lesz a főszerep, és szeretnék 25 méteren is jól szerepelni."

 

Győrik Csaba: "Végtelenül büszke vagyok Major Veronikára, mert jól teljesített, mindent megtett, amit tudott. A döntő az egy másik verseny. Főleg így, hogy két különböző napon rendezik meg az alapversenyt és a finálét. Nagyon nagy fegyvertény, hogy döntőt tudott lőni és hogy az idei legjobb nemzetközi eredményét (582 kör) éppen az év főversenyén, az olimpián érte el. A következő napok az edzésekkel telnek majd. Ilyenkor már nem kell széthajtani a versenyzőt. Mindennap tudunk edzeni, különböző tematikájú edzéseket állítottam össze. A 25 méternek a gyors részére nagy hangsúlyt fektetünk. Ez a döntős szereplés jó visszaigazolás volt, hogy jól sikerült a felkészülés és ezen az úton kell továbbmenni."